A2

Tuvu cilvēkiem

Bezpilota gaisa kuģu klase: C2


Darbības videi nav ierobežojumu, izņemot, ja konkrētajā lokācijā ir noteikta UAS ģeogrāfiskā zonā ar specifiskiem nosacījumiem. Jāievēro attālums no lidojumā neiesaistītām personām.Lidojumi jāveic, ievērojot vismaz 30m attālumu horizontālā plaknē no lidojumā neiesaistītām personām (šo attālumu iespējams samazināt, aktivizējot lēnā lidojuma režīmu un ievērojot “1:1” principu).


Bezpilota gaisa kuģi, ar kuriem atļauts veikt lidojumus:

Lidojumi atļauti tikai ar bezpilota gaisa kuģiem, kam ir C2 klases marķējums (atbilstoši Regulas (ES) 2019/945 prasībām), un kuru ekspluatē, izmantojot aktīvu un atjauninātu tiešās attālinātās identifikācijas sistēmu un vietzinīguma funkciju.



Attālums no lidojumā neiesaistītām personām:

Jāievēro 30m attālums horizontālā plaknē no lidojumā neiesaistītām personām. Šo attālumu atļauts samazināt, ja bezppilota gaisa kuģim ir aktivizēta lēnā lidojuma režīma funkcija (maksimālais lidojuma ātrums: 3m/s) un lidojums tiek veikts ievērojot “1:1” principu – āttālums līdz lidojumā neiesaistītai personai ir vienāds ar lidojuma augstumu, bet ne mazāks par 5m.



Tālvadības pilota kvalifikācija: TĀLVADĪBAS PILOTA KOMPETENCES SERTIFIKĀTS

Lai veiktu lidojumus A2 apakškategorijas ietvaros, tālvadības pilotam:

  1. jāiepazīstas un jāievēro bezpilota gaisa kuģa ražotāja sniegtie norādījumi;
  2. jāapgūst “Atvērtās kategorijas tālvadības pilotu tiešsaistes kurss” un sekmīgi jānokārto A1/A3 apakškategorijai paredzētais tiešsaistes eksāmens;
  3. jāapgūst praktiskās prasmes atbilstoši “vadlīnijām tālvadības pilotu praktiskajām prasmēm A2 apakškategorijā” un jādeklarē praktisko prasmju apgūšana;
  4. sekmīgi jānokārto A2 apakškategorijas klātienes teorētisko zināšanu eksāmens.